Célállító tervező Anyacsavar csoport

Csoportos coaching támogatás és energiafröccs kisgyerekes anyáknak

 

Te miben méred a sikert, a boldogságot?

 

 

Minden boldog nő szereti önmagát...

 

 • A kapcsolataid minőségében?
 • A személyes hatékonyságban, és elért eredményekben?
 • A megszerzett élményekben, és tapasztalatokban?
 • Anyagi javakban?
 • A testi-lelki egészségi állapotodban?
 • Valami egészen másban?

 

Szeretnéd, ha a következő időszak boldogabb, sikeresebb, kiegyensúlyozottabb lenne a számodra?

Szeretnéd, ha néhány fontos célkitűzésed megvalósulna?

De vajon tudod, mi a titka a célok sikeres elérésének?

Úgy gondolod, hogy a szerencse?

Akkor legyél Te a saját szerencséd kovácsa, és készülj tervekkel az előtted álló kihívásokra!

Hiszed, vagy sem, az előre gondolkodás, a gondos tervezés és nyomon követés megtöbbszörözi a siker lehetőségét!

 

 

életterületek

 

„Az év elején megfogalmazott terveimet az év végére sikerült megvalósítanom, amire nagyon büszke vagyok. Az Anyacsavar csoportban megélt ”aha-élmények”segítettek megadni magamnak a belső engedélyt, hogy magam alakítsam az életemet mások és a társadalom elvárásaitól függetlenül.” (Marosfalvi Csilla, egy tizenöt hónapos kislány dolgozó anyukája)

 

Teremtsd meg azt az életet magadnak, amire most csak vágyakozol!

Készüljünk együtt a kiegyensúlyozott hétköznapokra, a fontos célok megtervezésére, az akadályok átugrására és a vágyott eredmények elérésére!

 

 

Mi fog történni a csoportban?

 

Olyan kérdésekre keressük majd a válaszokat, mint például:

 • Mi a titkos bakancslistád? Mik a legmerészebb vágyaid?escapism-ladder
 • Mik a konkrét célkitűzéseid a következő időszakra a különböző életterületeiden? És hogyan érheted el ezeket?
 • Mik az elért eredményeid, a már meglévő erőforrásaid, amelyekre mindig támaszkodhatsz? És hogyan tudod őket nehéz helyzetekben mozgósítani?
 • Milyen változások lennének ideálisak az életedben? És mit tehetsz te a változásért?
 • Milyen új szokások kialakítása segítene a legtöbbet? És hogyan lehet ezeket megalapozni?
 • Hogyan lesz a tervből valóság? Mi garantálja a sikert?

 

„A kitűzött célom az volt, hogy a kisgyerekkel otthon töltött éveket lezárva legkésőbb négy hónap múlva munkába álljak, és erre fejben, lelkileg felkészüljek, a családomat felkészítsem, a “kialvatlan anya” identitást a “szakértő kolléga” identitásra cseréljem. A negyedik ülésre két állásajánlatom is volt. Mivel az első ülésen már végigböngésztem magamban, mi lenne az ideális munkahely, nem voltam nagyon zavarban, amikor választanom kellett. Az utolsó alkalomra már dolgozó anyaként mehettem el…” (Nádas Rita, kutató pszichológus, kétgyerekes anya)

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések az Anyacsavar csoportokkal kapcsolatban:

 

 

Miről szól az Anyacsavar csoport?

Rólad, kisgyerekes anyáról. Minden olyan kérdésről, problémáról, felnőtt női témáról, amit a sokféle női szerep megélése, egymásnak feszülése és összehangolása vet fel.

 

Mi a célja?

Létrehozni egy egymást kölcsönösen inspiráló női támogató csoportot, ahol mindenki a saját legégetőbb problémái megoldásához, legfontosabb céljai megvalósításához kaphat zavartalan időt, inspiráló közeget, ötleteket, együttgondolkodást, támogató hozzáállást, vagy akár konkrét segítséget. Ha például nem tudsz kivel beszélni a problémáidról, vagy aggódsz, hogy csak feszültség lesz belőle, mert a párod fáradt, az anyukád nem érti a dilemmád, a barátnőd meg mást gondol róla…

 

 

Mi történik az Anyacsavar csoporton?

Barátságos, otthonos környezetben, egy csésze tea mellett, és jó hangulatú, támogató közegben végre csak saját magadra figyelhetsz.

Vállalkozás kisgyerek mellettMinden kisgyerekes anyát érintő témákkal foglalkozunk, mint az időkezelés, szerepkonfliktusok, nőiség, pénzügyi kihívások, kapcsolati feszültségek, a környezet felől jövő nyomás kezelése, a családi feladatmegosztás, a munkakeresés és a munkába állás kihívásai…stb.

Lesznek önálló gondolkodásra szánt idők, ahol ki-ki a saját kérdésein, témáin, céljain tud dolgozni, és van lehetőség a megosztásra, a tapasztalatcserére. Gondolatébresztő eszközöket, technikákat kölcsönzünk a készségfejlesztő tréningek és a megoldásközpontú coaching területéről is.

“Nagy élmény volt csoportban dolgozni, sokat kaptam a többiektől. Itt lelkileg feltöltődtem, elgondolkodtam olyan dolgokon, amiken máskor még nem, és sokkal könnyebben oldok meg problémákat. Más lett a fontos számomra az életemben a folyamat végére, megváltoztak bennem dolgok, és ez kihatott az otthoni hangulatra is. Megtervezettebb vagyok, de mégis lazább. Attól, hogy fejben tudom, mit szeretnék, könnyebben boldogulok a hétköznapokban.” (Gózon Krisztina, HR szakember, kétgyerekes anya)

 

Tulajdonképpen mi az a coaching?

Találd meg a saját utadat!A coaching egy olyan beszélgetés szakember és ügyfele között, amelynek folyamán a coach hatékony kérdéseivel segíti, hogy az ügyfél közelebb jusson céljai eléréséhez. A célok nagyon sokfélék lehetnek, és általában az ügyfél életminőségének javulását szolgálják. Néhány tipikus példa célokra: jó döntést hozni egy dilemma helyzetben, javítani a kapcsolatot fontos személyekkel, sikereket elérni a munkában, vagy bármely más életterületen, elhagyni egy rossz szokást, összeegyeztetni a munkát a magánélettel.

A csoportos coachingon a coach teszi fel a kérdéseket, amelyeket aztán ki-ki saját maga számára válaszol meg, azonban van lehetőség páros és csoportos megosztásra is, ahol hasonló cipőben járó sorstársak megoldási stratégiái, bevált gyakorlatai ötleteket adhatnak mindenkinek a saját útkereséséhez.

 

Ha tudom előre, mit kapok ettől a csoporttól, egy percig sem hezitálok, hogy jöjjek-e. Amit kaptam, arra nagy szükségem volt. A célokat sokkal rugalmasabban tudom kezelni. A csoportban nagyon sok ötletet kaptam, és minden alkalom nagyon inspiráló, jó élmény volt. Nekem nagyon hasznos volt az éves céljaimat egyetlen táblázatban együtt látni. A legnagyobb haszon a megoldásközpontú szemlélet volt, ami áthat mindent. (Bándy Barbara, négygyerekes anya)

 

 

Miről nem szól az Anyacsavar csoport? Gyerekgondozási kérdésekről. Ez a program az anyák lelkét hivatott gondozni, mert rájöttünk, hogy az egész családnak elemi érdeke, hogy az anya, aki a család motorja, testileg és lelkileg kiegyensúlyozott legyen.

 

olvasos„Az egyik legfelemelőbb, amit igyekeztem elsajátítani, az a belső engedélyek megadása volt. Erre nem láttam eddig példát, a családomban inkább az számít erénynek, ha mindenki látástól vakulásig, erején felül dolgozik, majd otthon is előbb jön a házimunka, mint a pihenés. Láttam, hogyan vezet ez bűntudathoz, kiégéshez, keserűséghez. Pedig egyszerű a képlet: egy halálosan fáradt, frusztrált szülő nem tud eléggé türelmes, jó fej, strapabíró lenni… Megadtam a belső engedélyeket magamnak a pihenéshez, a feltöltődéshez, a munkába való visszatéréshez, az energiavámpír emberek leépítéséhez.” (Burkus Tímea, mozgásterapeuta, kétgyerekes anya)

 

Mit nem nyújt a csoport? Pszichológiai tanácsadást. Kész megoldásokat, tuti recepteket.

 

 

Ki vezeti? Paizs Dóra tréner, megoldásközpontú coach, kétgyerekes anya.

paizs_dora_anyacsavar1„Trénerként és coachként az a munkám, hogy segítsek másoknak határtágító tapasztalatokat integrálni.  Szívügyemnek tekintem a női támogató csoportokat – az Anyacsavar csoportokat -, ahol a hozzám hasonló kisgyerekes anyák egymást inspirálva, a saját erőforrásaikra és mások tapasztalataira építve találhatják meg saját útjukat az anyasággal együtt járó idő- és szerepzsonglőrködésben.”

 

 

Hányan és kik lesznek ott? Hozzád hasonló kisgyerekes anyák lesznek ott, akik szeretnének visszatalálni önmagukhoz. Közülük lehet, hogy néhányan már ismerik egymást, de mindenki számára lesznek ismeretlenek a csoportban. A csoport zárt, tehát végig ugyanazok lesznek ott, és minimum 6 maximum 10 fővel indul el.

 

 

Hozhatom-e a babámat?

Mivel a coaching egy elmélyülést igénylő önismereti munka, a csoporton gyerekek nem tudnak részt venni, kivéve a szoptatás időtartamára abban az esetben, ha a csoport ideje alatt egy segítőd vigyáz a közelben a kicsire.

 

Milyen hosszú a csoport?

A csoport 2,5 nap, összesen 16 óra intenzív csoportos coachingot tartalmaz, plusz a tréningszüneteket.

 

 

Mikor érdemes a coaching csoportos formáját választanod?

 • HForrás: szabadonebredok.hua te is csak hajszolod magad, és úgy érzed, semmire nem jut elég időd.
 • Ha úgy érzed, sosem tudsz egyszerre megfelelni az anya, feleség, munkaerő…stb. szerepében.
 • Ha szeretnéd anyaként is boldogabban élni az életedet.
 • Ha szeretnéd újra megtalálni önmagadat, és megvalósítani a céljaidat.
 • Ha feltölt és motivál a hozzád hasonló nők közössége.
 • Ha szívesen tanulsz mások példáiból, megoldásaiból.
 • Ha a rendszeresség segít a céljaid elérésében.
 • Ha mások fejlődése Neked is erőt ad a választott utadon.
 • Ha hatékony, de költségtakarékosabb támogatási formát keresel.

 

“A sok kérdés saját magunknak és ennek a megválaszolása sokat adott. Kialakult egy pozitív körforgás a családunkban, az életünkben. Ez egy csúcsélmény. Az életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide eljöttem. Belül erős vagyok, és úgy érzem, ha év közben újra kell terveznem, azt simán megoldom.” (Szepessy Erika, kétgyerekes anya)

 

Kérdésed van?

Írj egy e-mailt az info@anyacsavar.com címre!

 

paizsdora_anyacsavar_alairas-300x1121

EMAIL