Liebster Award díjat kaptam!

Megkaptam és most továbbadom a vándordíjat!
Megkaptam és most továbbadom a vándordíjat!

A“Liebster Award” vándordíj, melyet bloggerek adnak tovább egymásnak, saját kedvenc bloggereiknek. Ezért is hatódtam meg teljesen, amikor egy munkába temetkezős délutánon egyszer csak üzenetet kaptam: Liebster Award díjat kaptam!

A díjat Lénárd Orsitól, a várandósságom alatt engem a legjobb thai kismamamasszázzsal kényeztető, és a kisfiam születésekor engem támogató dúlától, a Szép szülésélmény dúlával oldal bloggerétől kaptam, aki blogjában rengeteg hasznos és aktuális infót oszt meg a várandósság, a szülés és a gyermekágy témakörében nap mint nap.

A díjjal együtt járó kedves és fontos feladat, hogy válaszoljunk a díjat nekünk adományozó néhány kérdésére. Íme az én válaszaim Orsi kérdéseire:

1. Hogyan született a blog neve?

Dukát Csilla reklámszövegíró barátnőm zseniális ötlete az Anyacsavar név, amibe azonnal beleszerettem. Kifejezi azt a drámai csavart az élettörténetünkben, amit az anyává válás hoz el, és amire nem lehet felkészülni előre, csak jól-rosszul lekezelni, majd jó esetben az önismereti tapasztalatokat leszűrni, és beépíteni a személyiségünkbe. Én anyaként és coach-ként is ezen dolgozom, és minden pillanatát élvezem ennek a munkának.

2. Mit jelent számodra a blogírás? Mit szeretsz benne és mit kevésbé?

A blogírás első néhány hónapja azokra az időkre emlékeztet, amikor naplót kezdtem el írni: mi a fenéről írjak? Erről most lehet, vagy ez nem érdekel senkit? Mit szólnak majd mások? És volt bennem egyfajta tökéletességre törekvés is, aminek következtében egy interjú elkészítése kb. 8 óra munkát vett igénybe. Ma már inkább a magam kedvére és ritmusában írok, és bízom abban, hogy minden írás eljut azokhoz, akiket inspirálni hivatott. Amit leginkább élvezek a blogban, az a virtuális női közösség, amit építgetek, összekötök egy-egy inspiráló gondolattal, ötlettel, a történeteimmel, és más nők történeteinek megosztásával.

3.Ha 5 szóban kellene bemutatni a blogodat, mik lennének azok?

Talán 5 szóban nehéz lenne megfogalmazni, de megpróbálom az 5 legfőbb jellemzőjét összeszedni az Anyacsavar blognak:

anyacsavar5
Az Anyacsavar: támogatás idő- és szerepzsonglőr anyáknak

–          Sokféle út,

–          Erőt adó példák,

–          Idő- és szerepzsonglőr anyák,

–          Nehézségek és megoldások bemutatása

–          Támogató közösség

4. Van kedvenc bejegyzésed?

Nem tudnék egyetlen kedvencet kiemelni, de a legjobban a sokféle kisgyerekes nővel készült interjúkat szeretem, ezek mutatják be legszebben és legizgalmasabban, mennyi féle női sors és járható út létezik.

5. Könnyen találsz rá időt az állásod, a családod és egyéb tevékenységeid mellett?

A blogírást a munkám részének tekintem, hiszen az Anyacsavar missziójának egyik sarokköve. A blogon keresztül jut el minden erre fogékony kisgyerekes anyához az a szellemiség és értékrend, amit coach-ként és bloggerként is képviselek, és igyekszem terjeszteni: a frankómegmondás helyett a kölcsönös nyitottságot és elfogadást, az „így kell”-ek helyett az „így is lehet”-ek megmutatását. Minden hétköznap szánok időt az Anyacsavarra, a délutánokat, és a hétvégéket pedig a családnak, az estéket pedig az Anyacsavar csoportoknak és a töltődésnek szentelem.

6. Hogy képzeled, milyen lesz 5 év múlva a blogod?

Na, most rátapintottál a gyenge pontomra: nem vagyok egy előre tervező típus. Ha azonban álmodozhatok, akkor azt remélem, hogy egy nagyon gazdag, sokszínű, élő és interaktív blog lesz az Anyacsavar 5 év múlva, sok hétköznapi nő őszinte, szókimondó, humoros és bátor történetével, ami napról napra ad erőt sok másik nőnek ahhoz, hogy ők is őszinték, szókimondók, humorosak, vagy bátrak legyenek a saját életük bármely nehéz pillanatában.

Most pedig szeretném továbbadni ezt a vándordíjat 3 szívemnek kedves blogger anyának, akik mindhárman közösséget építenek a maguk módján, és akiket egyúttal ajánlok mindnyájatok figyelmébe.

Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal hétköznapi embereknek segít a pénzügyeik tervezésében, pénzügyi céljaik sikeres elérésében bárki által betartható praktikus ötletekkel, közérthető stílusban.

Kádár-Papp Nóri 3 kisgyerek mellől nyomja irigylésre méltó és mindig töretlen lelkesedéssel a Gyerünk anyukám! blogot, és rántja össze mikroközösséggé, majd rázza testileg-lelkileg gatyába a szülés után a béka segge alatti önbecsüléssel rendelkező kisgyerekes nőket.

Ur Anita tréner és coach barátnőm a második babájával pocakban indította útjára az Örömterv blogot, ahol tippeket, ötleteket, olvasnivalókat kínál ahhoz, hogy örömtelibb, elégedettebb és boldogabb mindennapjaink legyenek.

Kedves Kinga, Nóri és Anita, kérdéseim Hozzátok a következők:

  • Mi a célod a közösség-alakítással?
  • Mit szeretsz a leginkább abban, amit csinálsz?
  • Milyen reakciók érkeznek az olvasóktól a blogodra?
  • Van olyan téma, amiről még nem írtál, de biztosan szeretnél?
  • Mi lenne a legnagyobb öröm, ami bloggerként érhetne?

És további sok sikert kívánok Nektek!

paizsdora_anyacsavar_alairas

EMAIL