Vállalkozó mamik

– coaching támogatás és energiafröccs kisgyerekes nőknek

Adj engedélyt magadnak a boldogságra anyaként és vállalkozó nőként egyaránt!

Hangold össze a szerepeidet!

Vállalkozónő és anya Forrás: Huffingtonpost.com
Vállalkozónő és anya
Forrás: Huffingtonpost.com

Érezted már ezt a kettősséget?

 • Dolgoztál, és közben a gyerekeden járt az eszed, és reménykedtél, hogy nem fogja megsínyleni.
 • Miközben a gyereke(i)det terelgetted, azt érezted, ez nem elégít ki, te ennél többre is képes vagy: számtalan jó ötlet kavargott a fejedben, amelyek még megvalósításra várnak.

Sok mindent tudsz a vállalkozói és anyai létről is, csak épp azt nem tudod, hogyan hangold össze ezt a kettős szerepet?

Tanuld meg, hogyan tudod a legtöbbet kihozni a különböző női szerepeidből! Rakd rendbe egy egész életre, hogy ne mások elvárásainak akarj megfelelni, hanem a saját és családod igényeinek.

Állandóan furdalt a lelkiismeret, hogy a gyerekemmel nem foglalkozom eleget, a férjemmel se, mellesleg magammal se, a vállalkozásom terveinek megvalósításával folyamatosan lemaradok, a lakás romokban, képtelen vagyok rendet tartani stb. Ami ebben a mókuskerékben segít, az a gondolkozás megváltoztatása. Az Anyacsavar coaching során jöttem rá, hogyan lehet a dolgokat elengedni és az igazán lényegesre koncentrálni.” (Zentai Kata, sikeres vállalkozást vezető családanya)

Szembesültél már ezekkel a „jó szándékú” kérdésekkel, kérésekkel? Na és tudtad, mi a helyes válasz?

 • Mikor mész már vissza dolgozni?
 • Ezzel pénzt is lehet keresni?
 • Miért lógsz ennyit a neten?
 • Mit csináltál már megint egész nap?
 • Intézd el Te, úgyis egész nap itthon vagy!
 • Ha nem keresel pénz, legalább ne is öld a vállalkozás pénznyelőjébe!
Mivel töltöd az időt egész nap?
Hatékony időbeosztás? Lehetséges!

Sok mindent tudsz már a vállalkozások működéséről, egyre több a technikai információd. Már tudod, mi a célod és hogyan fogod megvalósítani. Tudod, honnan lesz a pénzed, ki a célcsoportod, mi az igényük. CSAK egyet nem tudsz, ami a boldogságod kulcsa:

Hogyan tudod a saját oldaladra állítani a családodat, szűkebb környezteted konfliktusok nélkül?

“A vállalkozásom fejlesztése volt a cél. Tudni akartam, hogy mit és hogyan fejleszthetek magamon és mi az, ami úgy van jól bennem, ahogy van.  A legfontosabb tanulságom, hogy tudni kell meghúzni a vonalat vállalkozás és a család között. Tudni kell megállni, pihenni, kikapcsolni és nem csak kimondani, hogy „most pihenek”, valóban megállni egy időre, feltöltődni és azzal foglalkozni, ami segít, hogy a holnap újra sikeres legyen. Olyanoknak ajánlanám, akik tudják, hogy van egy cél, ami felé el akarnak indulni. Fantasztikus önismeret segítő. (László Ágnes Imola vállalkozó, az Ecobaby tulajdonosa, 2 gyerek édesanyja)

Ne legyints, hogy az idő majd megoldja, mert lehet, hogy akkor már késő lesz a család eszmélése!

 • Vajon, hogy lehet elmondani, hogy mit csinálsz egész nap?
 • Hogy miért ülsz minden nap annyit a számítógép előtt? Na és miért lógsz a neten?
 • Hogy lehet elmagyarázni, hogy ők is értsék, mit miért csinálsz?
 • Vajon tudod Te magad, hogy el is magyarázhasd, mikor és hogyan lesz a vállalkozásodból pénz?

Mert bizony ez nem álom, de előtte jó pár dologgal neked is tisztában kell lenned, és saját kétségeidet is el kell oszlatnod:

 • Lesz ebből valami, vagy csak ölöd bele az időt?
 • Mi a célod a vállalkozással?

o   Több pénz?

o   Több szabadidő?

o   Szellemi kihívás?

o   Társadalmi misszió?

o   Vagy valami egészen más?

o   Vagy ezek keveréke? De mégis melyik a legfontosabb?

 • Hogyan tudod átalakítani a szokásaidat, hogy a szűkebb családodban mindenki elégedett legyen az időgazdálkodásoddal?
 • A sikerhez több időd, vagy több pénzed van?
 • Tudod, hogy a vállalkozásod most milyen szakaszban van, és mi a pillanatnyi fő feladatod, vagy csak kapkodsz ide-oda?
 • Hogyan különítsem el a család és a vállalkozás pénzét?
 • Mikortól leszek nyereséges?
 • Hogyan lehet mindezt előre megtervezni?
 • Vagy éppen túlságosan felpörgött a vállalkozás, és ezzel nehezen birkózol meg?
 • Van erre már most forgatókönyved?
Egyensúlyban
Megtalálni az egyensúlyt

Ezekre a kérdésekre, kételyekre mind van válasz, és megoldás, az öt alkalmas csoportos foglalkozás után, már magad is tudni fogod, mert

 • tisztában leszel magaddal és a valódi céljaiddal.
 • Tudsz az álmaidról, céljaidról kommunikálni a párodnak, családtagjaidnak, hogy ne ellenségeddé, hanem segítőddé váljanak. Meg fogod találni a kulcsot hozzájuk!
 • Helyes és hatékony időbeosztással fogod a családod és a saját érdekeidet támogatni.
 • Tisztában leszel a vállalkozásod pénzügyi helyzetével. Praktikus pénzügyi tervező eszközt kapsz, hogy ne ösztönvállalkozásod legyen.
 • Felkészülsz a sikerre is, hiszen ezért csinálod a vállalkozást a kezdetektől fogva!

Érdekel? Kattints, és jelentkezz most!

Kitől tudod mindezt megtanulni?

Egy coachtól és egy pénzügyi szakembertől, akik összefogtak a siker érdekében.

 • Paizs Dóra coach: aki anyaként maga is naponta megtapasztalja az idő- és szerepzsonglőrködés kihívásait, és a saját bőrén tapasztalja a nehézségeket, de a megoldási lehetőségeket is. Aki az elmúlt két évben számos témában indított kisgyerekes nőknek támogató csoportokat, ahol mindenki a saját legégetőbb problémáira talált egyéni megoldásokat a csoportos coaching segítségével.
 • Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal: aki mindig is vállalkozásból élt, maga is két gyermekes anyuka és még a pénzügyekben is otthon van. Sok-sok családot indított el már el az anyagi gyarapodás útján, és most azt az újabb célt tűzte ki, hogy a vállalkozó anyukákat is segíteni fogja a meglévő tudásával.

Gyakori kérdések az Anyacsavar csoportokkal kapcsolatban:

Miről szól az Anyacsavar csoport?

Rólad, kisgyerekes anyáról. Minden olyan kérdésről, problémáról, felnőtt női témáról, amit a sokféle női szerep megélése, egymásnak feszülése és összehangolása vet fel.

Mi a célja?

Létrehozni egy egymást kölcsönösen inspiráló női támogató csoportot, ahol mindenki a saját legégetőbb problémái megoldásához, legfontosabb céljai megvalósításához kaphat zavartalan időt, inspiráló közeget, ötleteket, együttgondolkodást, támogató hozzáállást, vagy akár konkrét segítséget. Ha például nem tudsz kivel beszélni a problémáidról, vagy aggódsz, hogy csak feszültség lesz belőle, mert a párod fáradt, az anyukád nem érti a dilemmád, a barátnőd meg mást gondol róla…

Mi történik majd a Vállalkozó mamik Anyacsavar csoporton?

Találd meg a saját utadat!
Találd meg a saját utadat!

Barátságos, otthonos környezetben, egy csésze tea mellett, és jó hangulatú, támogató közegben végre csak saját magadra figyelhetsz.

Minden kisgyerekes anyát érintő témákkal foglalkozunk, mint az időkezelés, szerepkonfliktusok, nőiség, pénzügyi kihívások, a környezet felől jövő nyomás kezelése, a családi feladatmegosztás, a vállalkozásfejlesztés kihívásai…stb.

Lesznek önálló gondolkodásra szánt idők, ahol ki-ki a saját kérdésein, témáin, céljain tud dolgozni, és van lehetőség a megosztásra, a tapasztalatcserére. Gondolatébresztő eszközöket, technikákat kölcsönzünk a készségfejlesztő tréningek és a megoldásközpontú coaching területéről is.

„Az Anyacsavar csoportban megélt ”aha-élmények”segítettek megadni magamnak a belső engedélyt, hogy magam alakítsam az életemet mások és a társadalom elvárásaitól függetlenül. Az év elején megfogalmazott terveimet az év végére sikerült megvalósítanom, amire nagyon büszke vagyok.”  (Marosfalvi Csilla, egy 21 hónapos, boldog és kiegyensúlyozott kislány boldog és kiegyensúlyozott, dolgozó anyukája)

Tulajdonképpen mi az a coaching?

A coaching egy olyan beszélgetés szakember és ügyfele között, amelynek folyamán a coach hatékony kérdéseivel segíti, hogy az ügyfél közelebb jusson céljai eléréséhez. A célok nagyon sokfélék lehetnek, és általában az ügyfél életminőségének javulását szolgálják. Néhány tipikus példa célokra: jó döntést hozni egy dilemma helyzetben, javítani a kapcsolatot fontos személyekkel, sikereket elérni a munkában, vagy bármely más életterületen, elhagyni egy rossz szokást, összeegyeztetni a munkát a magánélettel.

A csoportos coachingon a coach teszi fel a kérdéseket, amelyeket aztán ki-ki saját maga számára válaszol meg, azonban van lehetőség páros és csoportos megosztásra is, ahol hasonló cipőben járó sorstársak megoldási stratégiái, bevált gyakorlatai ötleteket adhatnak mindenkinek a saját útkereséséhez.

„Az Anyacsavar – és Dóra személye is – nagyon jó katalizátor, ami segít nekem megfogalmazni a céljaimat, megoldásközpontúan tekinteni a problémáimra.” (Soós-Lakos Katalin, kétgyerekes GYED-en lévő anya)

Miről nem szól a Vállalkozó mamik Anyacsavar csoport?

Gyerekgondozási kérdésekről. Ez a program az anyák lelkét hivatott gondozni, mert rájöttünk, hogy az egész családnak elemi érdeke, hogy az anya, aki a család motorja, testileg és lelkileg kiegyensúlyozott legyen.

Ha odafigyelsz a testi-lelki jóllétedre, az meghálálja magát
Néha fel kell tölteni a testi-lelki akkumulátort

„Mit is kapok az Anyacsavar csoport alkalmain? Nekem abban segít a legtöbbet, hogy egyéni, saját megoldásokat találjak a céljaim megfelelő kitűzéséhez és megvalósításához. Kisgyerekes anyaként hajlamosak vagyunk elveszni a mindennapok forgatagában, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy minden és mindenki más fontosabbá vált az életünkben, mint mi magunk. Az Anyacsavar alkalmain végre egy kicsit magamra koncentrálok, arra, hogy mi segíti legjobban az én személyes boldogulásomat, töltekezésemet, mert lemerült akkumulátorral hogy is lehetne adni magamból másoknak?” (Reinhardt Zsófi, 3 kisgyerek mellett vállalkozást tervező anya)

Mit nem nyújt a Vállalkozó mamik Anyacsavar csoport?

Pszichológiai tanácsadást. Kész megoldásokat, tuti recepteket.

Hányan és kik lesznek ott?

Hozzád hasonló kisgyerekes anyák lesznek ott, akik szeretnének visszatalálni önmagukhoz. Közülük lehet, hogy néhányan már ismerik egymást, de mindenki számára lesznek ismeretlenek a csoportban. A csoport zárt, tehát végig ugyanazok lesznek ott, és maximum 10 fővel indul el.

Mikor érdemes a coaching csoportos formáját választanod?

Hajszolt vagy? Kérj segítséget! Forrás: parents.com
Hajszolt vagy? Kérj segítséget! Forrás: parents.com

– Ha te is csak hajszolod magad, és úgy érzed, semmire nem jut elég időd.
Ha úgy érzed, sosem tudsz egyszerre megfelelni az anya, feleség, vállalkozónő… szerepében.
– Ha szeretnéd anyaként is boldogabban élni az életedet.
– Ha szeretnéd újra megtalálni önmagadat, és megvalósítani a céljaidat.
– Ha feltölt és motivál a hozzád hasonló nők közössége.
– Ha szívesen tanulsz mások példáiból, megoldásaiból.
– Ha mások fejlődése Neked is erőt ad a választott utadon.
– Ha a rendszeresség segít a céljaid elérésében.
– Ha hatékony, de költségtakarékosabb támogatási formát keresel.

Mikor és hol?

2014. október 22-én, november 5, 19-én, és december 3, 17-én szerda délelőttönként 10.00-12.00 között az Astoriánál.

Mennyibe kerül?

A Vállalkozó mamik Anyacsavar csoport 5X2, azaz összesen 10 óra csoportos coachingot jelent, a részvételi díj 19.900 Ft, amelyet átutalással, a jelentkezést követően tudsz kiegyenlíteni.

Barátnő kedvezmény! Hozd magaddal a barátnődet, és takarítsatok meg mindketten 3.000 Ft-ot a részvételi díjból! Most mindketten 16.900 Ft-ért jöhettek el a csoportba!

Ennyit biztosan megér a Te és a családod lelki nyugalma, a vállalkozásod sikeressége, igaz? :-)

Jelentkezz az elsők között és kapj értékes ajándékot! Azok, akik október 14-ig jelentkeznek, és október 16-ig be is fizetik a részvételi díjat, a sikeres vállalkozás alapművét, dr. Tóth András: Túlélőkészlet vállalkozóknak c. könyvét megkapják ajándékba.

Kérdésed van?

Írj egy e-mailt az info@anyacsavar.com címre!

Vállalkozó anya vagy már, vagy csak tervezed, hogy nem mész vissza dolgozni, hogy több időt tölts a családdal, miközben a munka és alkotás utáni vágyadat is ki akarod elégíteni?

Akkor itt a helyed!

Változtasd meg a helytelen szokásokat, kommunikációt és az eredmény is változni fog!

Eljön a béke és az elégedettség ideje.

Kattints és jelentkezz most!

EMAIL