Miért jó a munkáltatónak?

Miért jó a munkáltatóknak, ha támogatják a kisgyerekes alkalmazottak családdal összeegyeztethető karrierépítését?

 

  • Ahol a családbarát hozzáállás céges érték, és a kisgyerekes nők visszavárása mindenki számára evidencia, ott nyíltan lehet kommunikálni a win-win megoldásokról, ami növeli mindkét fél számára a kiszámíthatóságot.

 

  • A visszavárás gyakorlatban megmutatkozó preventív lépései, hogy már a várandósság időszakában elkezdenek beszélgetni a célokról, tervekről. A munkavállaló feladatait már a várandósság időszakában felosztják, átcsoportosítják. Folyamatos a kapcsolattartás a GYES-en lévőkkel. A visszatérés előtt a HR összeül, és tisztázzák, változott-e a munkakör, van egy hozzárendelt segítő munkatárs, aki segít az újdonságokban eligazodni. Ettől zökkenőmentes a munka felvétele.

 

  • A munkáltatók rugalmas hozzáállását elkötelezett munkavállalói hozzáállás hálálja meg. A GYED-ről, GYES-ről visszatérő kisgyerekes nők igyekeznek megoldani, hogy helyt tudjanak állni. A munkavégzés tempója, minősége és hatékonysága kiemelkedő.

 

  • Családbarát céges kultúrában a kisgyerekes munkavállalók őszintén megmondják, mit tudnak vállalni. A táppénzes időszakok miatti kockázat kiküszöbölésére törekednek: olyan feladatot vállalnak, ahol nem okoz fennakadást, ha hirtelen kiesnek pár napra, vagy kitalálják, hogy hogyan legyen átszervezve a munka. A munkáltatónak jó, ha el van végezve rendesen a munka, a dolgozó anyának pedig stressz-mentesebb így, ha el kell mennie táppénzre. Nincsenek hosszú, folyamatos hiányzások.

 

  • Családbarát céges kultúrában a kisgyerekes munkavállalók nagyon lelkiismeretesek, lehet rájuk számítani. Tudják a napirendjüket, amit vállalnak, teljesítik A munkaidőt intenzíven végigdolgozzák éppen azért, mert általában nem tudnak túlórázni.

 

  • A családbarát szemléletű szervezetbe visszaintegrált kisgyerekes munkaerő elkötelezett, és sokkal ritkábban mond fel, ezzel megtakarítva a cégnek felmondással, új munkaerő keresésével és betanításával járó fluktuációs költségeket.

 

LÁSSAM A VÁLASZTHATÓ CÉGES PROGRAMOKAT!

 

EMAIL