Rólam

Paizs Dóra tréner, coach, megoldásközpontú
Paizs Dóra tréner, coach, megoldásközpontú

Paizs Dóra vagyok, anya, társ, szerető, barát, dolgozó nő, újrakezdő, kíváncsi, kereső, szabad szellem, stratéga, szervező, logisztikus, segítő… egy szóval idő- és szerepzsonglőr. Ismerős?

2012. júniusában született meg az első kisfiam. Akkor már 37 éves voltam, vezető tanácsadó Magyarország egyik legjobb szervezetfejlesztő cégénél, a hátam mögött sok és sokféle élettapasztalattal, újrakezdéssel, önismereti munkával. Jól működő, saját magamra szabott módszereim voltak arra, hogy teljes életet éljek: kiegyensúlyozott családi-, meghitt és inspiráló baráti kapcsolatokkal, minőségi reflexiós idővel, önálló döntésekkel, anyagi függetlenséggel, szakmai sikerekkel, testi-lelki feltöltődéssel, a saját jóllétemért vállalt felelősséggel.

A szülést követően, kisgyerekes anyaként hirtelen azzal szembesültem, hogy folyamatos szerep- és időzavarban vagyok, kevésnek érezem a saját feltöltődésre szánható minőségi időt, és gyakran hiányzik az inspiráló felnőtt kommunikáció, a személyes hatékonyság adta flow élmény. Kérdéseim, kételyeim voltak azzal kapcsolatban, hogy a családot, a munkavállalást és az önmegvalósítást hogyan lehet összeegyeztetni. Eközben a környezetemben mindenki – beleértve a taxisofőrt és a bolti pénztárost – meg akarja mondani a tutit arról, hogy hogyan neveljem a gyerekem, és hogyan kell éreznem magam (boldognak)!

Az anyaság területén magam is napról napra, hétről hétre újat tanulok, mindig más feladatokkal, kérdésekkel, izgalmas kihívásokkal találkozom. Tréner és megoldásközpontú coach vagyok, az a hivatásom, hogy segítsek másoknak határtágító tapasztalatokat integrálni. Számtalanszor, a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy csoportban több, olykor jobb és komplexebb válaszokat lehet találni egyéni kérdésekre is, és értékes visszajelzéseket, szeretetteli, megtartó közeget kaphatunk egymástól. Ezért hoztam létre immár négy éve olyan támogató csoportokat – az Anyacsavar csoportokat -, ahol a hozzám hasonló kisgyerekes anyák egymást inspirálva, a saját erőforrásaikra és mások tapasztalataira építve találhatják meg saját útjukat az anyasággal együtt járó idő- és szerepzsonglőrködésben.

2014-ben indítottam útjára az Anyacsavar blogját, amivel célom minél több hús-vér kisgyerekes anya útkeresését és megküzdési stratégiáit bemutatni, mert hiszek abban, hogy sokféle út és megoldás létezik, és jól tudjuk egymást inspirálni, támogatni a sokféle egyéni megoldás megtalálásában. Komplex egyéni helyzeteket, dilemmákat, kérdéseket és kételyeket megoldásközpontú coachinggal támogatok. Az Anyacsavar online klubban havonta más-más témát dolgozunk fel, és a klubtagoknak rendszeresen tartok ingyenes klubeseményeket, ahol tabumentes interaktív beszélgetések formájában osztunk meg tapasztalatokat egymással.

Nekem és másoknak is már egyre gyakrabban sikerül az idő- és szerepzsonglőrködés. Velünk tartanál? Várunk szeretettel Téged is! :-) A következő csoportokra itt tudsz jelentkezni!

Kérdésed van? Írj az dora@anyacsavar.com címre!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

EMAIL