Női sorsok, női mesék

A Női sorsok, női mesék sorozatban, különböző helyzetben lévő, más-más értékrenddel bíró nők mesélik el a saját választásaik, saját magukra találásuk történetét anyaként. A nehézségekkel, dilemmákkal, kételyekkel, konfliktusokkal és a támogatásokkal, felismerésekkel, helytállásokkal, szerencsés fordulatokkal együtt. Hogy ne csak az eredményeket, de az oda vezető kacskaringós utakat is megmutassuk egymásnak, amikről olvasva talán más nők is önmagukra, a saját útkeresésükre ismerhetnek. A tapasztalatmegosztás célja , hogy különböző helyzetben, életszakaszban, és más-más értékrenddel, kulturális és anyagi háttérrel rendelkező kisgyerekes nők a  történetükkel másokat, egymást támogassák, inspirálják.

Annak érdekében, hogy minél több történet érkezzen be, az Anyacsavar blogon pályázatot hirdettünk!

A beküldendő írás témája bármelyik anyaként megélt nehézségere, kihívásra talált sikeres megküzdési stratégia lehetett, mint a várandósság és szülés, a gyermekágy élményei, a többedik gyerek születése, a párkapcsolat változásai, a munkába állás, új családi szokások bevezetése, a nevelési elvek találkozása a gyakorlattal, a betegség vagy gyász, az örökbefogadás, a testhez való viszony, az önismereti fejlődés, vagy bármi egyéb. Arra kértük a kisgyerekes nőket, hogy írják meg az útkeresésük és önmegvalósításuk történetét anyaként!

A pályázat lezárult.

A pályázatra beküldött történetek közül kiválasztottuk a legjobbakat, és hétről hétre publikálunk egyet az Anyacsavar blogon, a Női sorsok, női mesék sorozatban.