Mindenütt otthon

– online csoportos coaching támogatás és megtartó közösség külföldön élő magyar anyáknak

„Újratervezés, újrakezdés, újrakapcsolódás  – magammal, másokkal, a gyökereimmel  – bárhol a világon”

 

Még csak fontolgatod a kivándorlást, vagy már meg is hoztad a döntést?

Tele vagy kételyekkel, dilemmákkal, hullámzik a motivációd a döntéssel kapcsolatban?

Külföldön kezdtél új életet magyarként?

Újrakezdtél mindent egy, vagy akár több életterületen?

Aggaszt, hogy idegen terepen hogyan tudsz helyt állni?

Hiányzik a megtartó háló körülötted, amit itthon már egyszer magad köré szőttél?

Nehéz összefésülni a családtagok vágyait, szükségleteit az új helyen?

Neked kellene a többieket támogatni, de téged ki támogat?

Küszködsz azzal, hogyan oszd meg az élményeidet az otthonmaradottakkal?

A hangulatod hullámzó, az önbizalmad ingatag idegen közegben?

Keresed a régi/új identitásodat a benned lévő változás közepette?

Hiányzik a megtartó, megértő, befogadó sorsközösség, ahol értik, érzik, amit átélsz?

Sok dologra felkészültél, de még így is rengeteg kultúrsokk ér?

Feszít a vágy, hogy megtaláld a helyed?

 

“Külföldön élni igazi kihívás. Az új környezet és a friss rutinok kialakítása sok időt és energiát igényel, még a legegyszerűbb dolgok is gyakran kutatómunkát igényelnek. Ráadásul, még ha elég jól beszélem is a helyi nyelvet, az apró részletek és finomságok megértése gyakran okoz nehézséget, és emiatt sokszor érzem magam kívülállónak. Hiányoznak azok, akiktől tanácsot kérhetnék vagy akikkel egyszerűen csak megoszthatnám a gondolataimat. Az új helyen még nem ismerek senkit, az otthoniak pedig már nem igazán értik, mi történik velem, nem tudnak jól segíteni.” (Adrienn, Franciaországból, a Mindenütt Otthon csoportról)

Mélyítsd az önismereted, meríts erőt a közösségből, növeld az erőforrásaidat és teremts a lelkednek új otthont!

Jelentkezz a Mindenütt otthon Anyacsavar csoportba!

 

Jelentkezem!

 

“Már majdnem öt éve éltem külföldön, mikor rájöttem, hogy szinte minden élethelyzetemhez, érdeklődésemhez van külön közösségem, csak olyan nincs, ahol mint külföldön élő magyar értelmiségi nő vagyok megszólítva. A gyakorlati dolgokat gyorsan el lehet intézni, de sokkal tovább tart, amíg a lelkünk is odaér… ” (Zsuzsa Németországból, a Mindenütt otthon csoportról)

 

Szeretnél az előtted álló úthoz elegendő energiát, elfogadást és támogatást?

Jó lenne más anyák jó gyakorlataiból, megküzdési stratégiáiból erőt meríteni?

Vágysz is a változásra, mégis félsz tőle?

Fogalmad sincs, mások hogy csinálják, de szívesen tanultál tőlük?

Gyere, és töltekezz új ötletekkel, jó hangulattal, mások példáival, a női közösség erejével!

 

“Itt olyan anyákkal beszélgethetek, akik ugyanazokat az élményeket élték át, mint én: tervezés izgalmát, az örömöket, a nehézségeket, a frusztrációkat, a félelmeket és a magányt. Ebben a közösségben mindannyian egy kicsit más úton járunk, de ugyanonnan indultunk. Nagyszerű, hogy olyan megtartó, támogató és megértő közegben vagyok, ahol értik miről beszélek.”(Adrienn, Franciaországból, a Mindenütt Otthon csoportról)

 

Találd meg önmagad a változások közepette is megoldásközpontú coaching támogatással!

Kezdd a változást azzal, hogy szánsz magadra minőségi időt… MOST!

Várunk szeptembertől a Mindenütt Otthon Anyacsavar csoportba Téged is!

Érdekel? Jelentkezz most!

 

Jelentkezem!

Mi fog történni a Mindenütt otthon csoportban?

 • őszi út2Megoldásközpontú coaching támogatással keresed a saját legjobb megoldásodat a Téged aktuálisan leginkább feszítő problémákra (bárki bármit is mond).
 • Mélyebb önismeretre tehetsz szert a külföldre költözéshez, magyarságodhoz való viszonyodról és azokról a máris meglévő erőforrásaidról, amelyek segítenek a változásban, önelfogadásban, formálódó identitásod megértésében.
 • Visszatekinthetsz a korábbi változásaidra, hogy felismerd az egyedi megküzdési stratégiáidatÚjratervezhetsz fókuszban tartva azt, mire van befolyásod és mire nincs, felállítva a saját fontossági sorrendedet és kitűzöd a céljaidat,  hogy ne válj a változáscunami tárgyává. 
 • Tabumentes tapasztalatmegosztást kapsz, bátor kérdésekkel, egyedi válaszokkal, legjobb gyakorlatainkkal mindenről, ami újrakezdés, gyökéreresztés, otthonteremtés külföldön.  Tapasztalatok, élmények, dilemmák megosztása sorstársakkal, értelmes, inspiráló módon
 • Megtanulhatsz a változásokra lehetőségként tekinteni, és akként használni őket. Elérheted, hogy  minden napod hozzon örömöt, energiát, új felismeréseket. 
 • Új családi szokásokat alakítasz ki a saját mindennapjaidban azokért a változásért, amikaz új közegben leginkább szolgálják a család működését.
 • Támogatás kapsz a közösségtől, az elakadásoknál megértést  és energiafröccsöt a továbblépéshez, a sikereknél veled ünneplést, mert az együttérzés, meghallgatás határokon átívelő!
 • Sok hozzád hasonló nő történeteit, bejárt útját és megtalált megoldásait hallod majd, amikből tudatosul, hogy nem vagy egyedül, és más is meg tudja csinálni. Ahogyan Te is! 🙂
 • Közösségépítés, közösséghez tartozás a magyar (értelmiségi) kivándorolt anyákkal és új barátságok lehetősége.

 

“Mióta az eszemet tudom, minden döntésem beszélgetések mentén született, az engem ért élmények másokkal megosztva kristályosodtak ki. Kérdezve, összevetve, olykor vitázva, sokszor megtámogatva vettem részt ezekben a beszélgetésekben, amik lendületet is adtak a következő lépésekhez.
Mióta a világ másik végén élünk szenvedtem ezeknek a beszélgetéseknek a hiányától. Ezt az űrt tölti ki nekem a csoport, miközben tanulok a világról, inspirálódok mások jó megoldásaiból, kreatív újratervezéseiből és újra és újra megtapasztalom nem vagyok egyedül a dilemmáimmal.” (Ági Új-Zélandról, a Mindenütt otthon csoportról)

 

Jelentkezem!

Gyakori kérdések az Anyacsavar csoportokkal kapcsolatban:

Miről szól az Anyacsavar csoport?

Rólad, anyaként, egy új, kihívó helyzetben. Minden olyan kérdésről, problémáról, felnőtt női témáról, amit a sokféle női szerep megélése, egymásnak feszülése és összehangolása vet fel különböző hétköznapi és extrém szituációkban.

Mi a célja?

Létrehozni egy egymást kölcsönösen inspiráló női támogató csoportot, ahol mindenki a saját legégetőbb problémái megoldásához, legfontosabb céljai megvalósításához kaphat zavartalan időt, inspiráló közeget, ötleteket, együttgondolkodást, támogató hozzáállást, vagy akár konkrét segítséget. Ha például nem tudsz kivel beszélni a problémáidról, vagy aggódsz, hogy csak feszültség lesz belőle, mert a párod fáradt, az anyukád nem érti a dilemmád, a barátnőd meg mást gondol róla…

Mi történik az Anyacsavar csoporton?

Az otthonodban, egy csésze tea mellett,  jó hangulatú, támogató online közegben végre csak saját magadra figyelhetsz.

Minden kisgyerekes anyát érintő témákkal foglalkozunk a magyar anyaként külföldön élés szemüvegén keresztül, mint az időkezelés, otthonteremtés, szerepkonfliktusok, nőiség, pénzügyi kihívások, a környezet felől jövő nyomás kezelése, identitás és nyelvhasználat, a családi feladatmegosztás, a munkakeresés és a munkába állás kihívásai…stb.

Lesznek önálló gondolkodásra szánt idők, ahol ki-ki a saját kérdésein, témáin, céljain tud dolgozni, és van lehetőség a megosztásra, a tapasztalatcserére. Mindezt megoldásközpontú coach támogatásával.

„Ezért olyan csodálatos ez a csoport! Minden találkozóra hozunk egy minket éppen érintő aktuális témát, és mindenki elmeséli, hogyan oldotta meg az adott problémát, milyen megoldások váltak be nála. Gyakran konkrét tippeket, kontaktokat vagy könyvajánlásokat kapok, amik segítenek továbblépni. (Adrienn Franciaországból, a Mindenütt otthon csoportról)

 

Tulajdonképpen mi az a coaching?

A coaching egy olyan beszélgetés szakember és ügyfele között, amelynek folyamán a coach hatékony kérdéseivel segíti, hogy az ügyfél közelebb jusson céljai eléréséhez. A célok nagyon sokfélék lehetnek, és általában az ügyfél életminőségének javulását szolgálják. Néhány tipikus példa célokra: jó döntést hozni egy dilemma helyzetben, javítani a kapcsolatot fontos személyekkel, sikereket elérni a munkában, vagy bármely más életterületen, elhagyni egy rossz szokást, összeegyeztetni a munkát a magánélettel.

A csoportos coachingon a coach teszi fel a kérdéseket, amelyeket aztán ki-ki saját maga számára válaszol meg, azonban van lehetőség páros és csoportos megosztásra is, ahol hasonló cipőben járó sorstársak megoldási stratégiái, bevált gyakorlatai ötleteket adhatnak mindenkinek a saját útkereséséhez.

“Mit adott számomra az Anyacsavar csoport? Energiát! Úgy mentem haza minden alkalommal, hogy azt éreztem, erős vagyok, és nincs az az akadály, amit ne tudnék legyőzni. Fellelkesítettek a témák, és egy reveláció volt a számomra, hogy bár itt mindannyian nagyon mások vagyunk, a problémáink hasonlóak. Hatalmas támogatást kaptam ebben a női közösségben.” (Judit, egyedülálló dolgozó anya)

Miről nem szól az Anyacsavar csoport?

Gyerekgondozási kérdésekről. Ez a program az anyák lelkét hivatott gondozni, mert rájöttünk, hogy az egész családnak elemi érdeke, hogy az anya, aki a család motorja, testileg és lelkileg kiegyensúlyozott legyen.

Mit nem nyújt a csoport?

Pszichológiai tanácsadást, terápiát. Kész megoldásokat, tuti recepteket.

“Nem ebben a csoportban fogsz londoni állást vagy spanyolországi albérletet találni, de nagy adag önismeretet és lelki társakat igen, akik ugyanazon mennek keresztül, mint te, és értik a helyzetedet! (Zsuzsa a Mindenütt otthon csoportról)”

Ki vezeti?

Paizs Dóra tréner, megoldásközpontú coach, kétgyerekes anya.

„Trénerként és coachként az a munkám, hogy segítsek másoknak határtágító tapasztalatokat integrálni.  Szívügyemnek tekintem a női támogató csoportokat – az Anyacsavar csoportokat -, ahol a hozzám hasonló kisgyerekes anyák egymást inspirálva, a saját erőforrásaikra és mások tapasztalataira építve találhatják meg saját útjukat az anyasággal együtt járó idő- és szerepzsonglőrködésben.”

Hányan és kik lesznek ott?

Hozzád hasonló kisgyerekes anyák lesznek ott, akik szeretnének visszatalálni önmagukhoz. Közülük lehet, hogy néhányan már ismerik egymást, de mindenki számára lesznek ismeretlenek a csoportban. A csoport zárt, tehát végig ugyanazok lesznek ott, egyelőre maximum 10 fővel indul el, amit a későbbiekben fokozatosan bővíthetünk.

 

“Dóra nagy érzékenységgel, kíváncsisággal és tudással vezeti a csoportot. Nagyon jó fejek a résztvevők, más országokban, más-más ideje élnek külföldön, sokat lehet tanulni egymás tapasztalataiból. Akkor is, ha valamiben előttem járnak, és akkor is, ha én sikeresen megoldottam már azt, ami nekik most probléma.” (Zsuzsa Németországból, a Mindenütt otthon csoportról)

 

Mi van, ha hiányzom egy csoportalkalomról?

Ilyenkor a csoporton feldolgozott coaching kérdéseket mindig megkapod a zárt facebook csoportban, és amikor időd engedi, tudsz rajtuk gondolkodni, illetve lehetőséged van valamelyik csoporttaggal külön páros megosztásra.

Hozhatom-e a babámat?

Mivel a coaching egy elmélyülést igénylő önismereti munka, ideális esetben a csoporton gyerekek nem vesznek részt, de ha téged nem zavar, hogy a babád rajtad alszik, szopik, vagy tudod őt ringatni miközben hallgatod a többieket, lehetőséged van kisbaba mellől is jelen lenni.

Mikor érdemes a coaching csoportos formáját választanod?

 • Ha feltölt és motivál a hozzád hasonló nők közössége.
 • Ha szívesen tanulsz mások példáiból, megoldásaiból.
 • Ha mások fejlődése Neked is erőt ad a választott utadon.
 • Ha a rendszeresség segít a céljaid elérésében.
 • Ha hatékony, de költségtakarékosabb támogatási formát keresel.

Mennyibe kerül?

???

Mikor és hol?

Az élő online alkalmak mindig kedd reggel 9.00-11.00 között vannak, havonta. 2024-ben szeptember 10., október 8.; november 12. és december 10. a zoom felületén és folyamatosan a zárt facebook csoportban.

 

Kérdésed van?

Írj egy e-mailt az info@anyacsavar.com címre!

Jelentkezem!

EMAIL