Gyerekcipőt a gyerekcipőboltból – de melyikből?

 

Saját jó tapasztalat megosztása következik! 🙂

Mi az, hogy taktilis szuperérzékenység?

A környezetemben sok anyának ismerős, mert viszonylag gyakori jelenség, amikor a gyerekek különösen érzékenyek a testüket érő külső ingerekre. Ők azok a taktilisan szuperérzékeny gyerekek, akiknek kell vágni minden címkét a ruhájukból, nem viselik el a gombot, gallért, utálják a farmert, a kötött pulcsit, szövetkabátot, – vagy bármit, amitől a mi szemünkben kicsit is csinosabban néznének ki. Sokszor nem tolerálják a zoknit, harisnyanadrágot, sapkát, kesztyűt, sálat. Mert nekik szúrós, túl meleg, vagy másképpen kényelmetlen.

 

Nem hiszti, bár nagyon annak tűnik

Tisztelettel jelentem, nekem is van egy ilyen gyerekem, és eltartott egy darabig, mire rájöttünk, hogy nem „hisztizik”, hanem ő tényleg másképpen érzékeli a legtöbb környezeti ingert, mint mi. Sosem felejtem el például, hogy féléves kora körül nagyon nehezen aludt el, mi pedig ringattuk, énekeltünk neki hónapokig, míg egyszer rájöttünk, hogy azért alszik el nehezen, és sír fel sokszor éjszaka, mert a hálózsákkal (!) van baja, pontosabban azzal, hogy befedi a lábát. Beszereztünk egy olyan hálózsákot, amiből kilóg a lába, és nyugodtan alussza át az éjszakákat. Mezítláb. És bizony télen is, amit nekem nézni is rossz, pedig ő nem fázik, egyszerűen teljesen más a hőháztartása és a bőrérzékelése, mint nekünk.

 

Rémálom a cipőboltban?

Mára megszoktuk, hogy ő legszívesebben mezítláb van, és szíve szerint így mászkálna egész évben. Na jó, esetleg egy bebújós gumipapucsban. Ezt viszont én nem szeretném.

A cipővásárlás egy rémálom tud lenni, mert sokszor nem az a kérdés, melyik cipőt választja, hanem az a kihívás, hogy ő egyáltalán nem szeretne semmilyen cipőt. Én azonban szeretném, ha szeretne egyet. Méghozzá olyat, amilyet az ortopéd ajánlott: hajlékony talpút, 100% bőrt, piciknél még szandálnál is fedett orrút, és olyat, amelyik tartja a bokáját. Egyszóval nem háromszáz forintos kínai gumipapucsot. Na, innen szép nyerni!

 

Ki/mi segít ilyenkor?

Ha Te is hasonló cipőben jársz, föltétlenül és meleg szívvel ajánlom a Siesta cipőboltot, ahol a profi és kedves eladóknak a szeme sem rebben, ha fél órába telik két pár cipőt felpróbáltatni a csemetére, és így neked sem kell rossz szülőnek érezned magad, aki „elkényezteti azt a büdös kölyköt, hát hová halad ez a világ, a mi időnkben bezzeg… stb.”

A hozzáálláson kívül a tér is hívogató: az üzletvezető tapasztalat motorosként hatalmas, állatokat formázó babzsákokat és plüssöket helyezett el a bolt minden pontján, így ezeken hemperegve lehet a gyerkőcöknek barátkozni a cipőhordás elméletével és gyakorlatával.

 

Online is rendelhető

Az már csak hab a tortán, hogy ha a cipő tényleg beválik, és a gyermek még másnap is hajlandó hordani, egy újabb párért – cserének, az oviba…stb. – nem kell személyesen elzarándokolni az üzletbe, hanem a webshopban két kattintással meg lehet rendelni.

Na, ez egy igazán gyerek- és mamabarát megoldás. Gyors, profi, mosolygós!

 

EMAIL