“Fantasztikus önismeret segítő”

Fogalmam sem volt, hogy pontosan mi a coaching, mi történik majd pontosan velem. Annyit sejtettem és olvastam is róla, hogy egy irányt mutat, valahogy segít majd a helyes utat választanom. Belevágtam, mert tudni akartam, hogy mik a gyengeségeim és az erősségeim, mi az, amin dolgoznom kell és mi az, amire büszke lehetek.

Egyértelmű volt, hogy Dórát választom, mert az első találkozásunkkor éreztem, megvan a közös hang, valahogy jó ott lenni, vele. A vállalkozásom fejlesztése volt a cél. Tudni akartam, hogy mit és hogyan fejleszthetek magamon, és mi az, ami úgy van jól bennem, ahogy van. Mindezt azért, hogy a lehető legjobban átadjam az édesanyáknak magamból azt, amit tudok. És kiderült, hogy minden úgy van jól, ahogy van, csak tudni kell használni és tudni kell, hogy mit, hol és hogyan lehet legjobban használni.

Dóra tökéletesen kérdezett, és tartotta a tempót, ami szükséges volt ahhoz, hogy túl sokat ne gondolkodjak a válaszokon, hanem az első, mélyről jövő, őszinte válasz legyen a kimondott. Néhány válaszon magam is elcsodálkoztam, kijöttek olyan dolgok, amit néha magamnak is nehezen ismernék be. A legfontosabb tanulságom, hogy tudni kell meghúzni a vonalat vállalkozás és a család között. Tudni kell megállni, pihenni, kikapcsolni és nem csak kimondani, hogy „most pihenek”, valóban megállni egy időre, feltöltődni és azzal foglalkozni, ami segít, hogy a holnap újra sikeres legyen. Ez azért jó, mert akkor a pozitív dolgok előtérbe kerülnek, és egyből más lesz minden érzés, minden tapasztalat.

Valahogy felgyúltak a fények, olyan jó dolog azt nézni, hogy mi a jó, és nem állandóan arra koncentrálni, hogy mi lenne a jó. Tudom azt, hogy a gyors tempómat és az ambíciómat akkor tudom a legjobban hasznosítani, ha meg tudok állni és pihenni. Azt is tudom, hogy milyen az a pihenés, ami igazán segít, és miből tudok töltekezni.

Rájöttem, hogy ha néha kiengedem a szervezés a kezem közül, attól még minden jól működik, sőt más is ugyanolyan jól meg tudja csinálni, mint azt én tenném. Azt is tudom, hogy nem kell egyszerre mindent megvalósítani, hanem holnap is nap van és holnap is lesz lehetőségem a teljesítésre. Ez volt a legfontosabb felismerés.

Olyanoknak ajánlanám, akik tudják, hogy van egy cél, ami felé el akarnak indulni. Fantasztikus önismeret segítő. Amellett, hogy rájöttem, elég sok mindent másképp kell csinálnom, vannak olyan dolgok, amire büszke vagyok. Anyaként nagyon fontos, hogy magamra, befelé is figyeljek, mert így tudok a gyerekeimmel is kiegyensúlyozott lenni. Ez egy jó mókuskerék. Kibékülsz magaddal, megszereted magad, büszke leszel magadra, ezért az igazán jót adod magadból, kiegyensúlyozott leszel, a mérleged nyelve helyreáll, így sikeres leszel abban, amiben sikeres szeretnél lenni, ezért büszke leszel magadra, lesz önbizalmad és így tovább… (László Ágnes Imola vállalkozó, az Ecobaby tulajdonosa, 2 gyerek édesanyja)

EMAIL