“Megszűnik a külvilág, ahogy elkezdünk beszélgetni”

Forrás: szabadonebredok.hu
Forrás: szabadonebredok.hu

Dórával egy csapatban “focizunk”. Ezen azt értem, hogy egy helyen tanultuk a coachingot. Gondolhatná a kívülálló, hogy könnyű nekünk, mert ha nekünk problémánk, megoldandó kérdésünk, konfliktusunk támad, hipp-hopp, “megcoacholjuk” magunkat, és kész. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, mert ahogy sok esetben a pszichológus sem tudja magát “gyógyítani”, nekünk sem megy. Ilyenkor ugyanis nem látjuk a fától az erdőt.

Korábban nagyon sokáig gyötrődtem belül, hosszan tartott az idegörlő megoldás keresés, melyre vagy rátaláltam, vagy nem. Ma időt és energiát spórolva hívom Dórát, és a technika segítségével skype-on beszélgetünk.

Miért épp Dóra? Számomra kivételesen megnyugtató a stílusa, kiegyensúlyozottságot sugároz. Abban a pillanatban megszűnik a külvilág, ahogy elkezdünk beszélgetni. Már a tanfolyamon is kiszúrtam intelligenciáját, és ahogy az ember belső világára és érzéseire tudja fordíttatni a figyelmet, ami nekem igen nehezen megy magamtól. Ördögi érzékkel találja meg mondataim között azt a néhányat, amibe jól bele lehet kapaszkodni, és mindig a megoldás felé vezet. Az is nagyon tetszik benne, hogy bár várnám Tőle a megoldást, sosem engedi, hogy ne Én bányásszam ki magamból azt. Eddig még mindig hatalmas megelégedettséggel jöttem ki ezekből a folyamatokból.

Azért nagyon hasznosak ezek a beszélgetések, mert olyan dolgokat gondoltat velem át az életemmel és a leendő cselekedeteimmel kapcsolatban, amit valószínüleg egyedül sosem tennék. Utólag azt kell mondjam, ezeknek a coachingoknak a segítségével több számomra káros ténykedéstől óvtam meg magamat a magánéletben és a munkám során is. És nem utolsó sorban, találkoztam már olyan szakemberekkel, akik továbbadták ügyfeleik legbelsőbb ügyeit. Dóránál ez kizárt, biztos vagyok a diszkréciójában. Nekem ez legalább olyan fontos, mint maga a coaching. Nagyon bízom mind a szakmai tudásában, mind a titoktartásában. Ezért ajánlom Dórát. (Végh Ágnes, tanácsadó, 4 gyermek édesanyja)

 

 

 
EMAIL