“Mindig rácsodálkozom ennek a módszernek az egyszerű nagyszerűségére”

Csendes hegyi tavon ring a csónakom
Csendes hegyi tavon ring a csónakom

„Problémámmal átitatva, dühösen, zaklatottan ültem le Dórával a coachingbeszélgetésre. Olyan volt, mintha egy háborgó tengeren eveznék a csónakommal. A helyzet számomra dühítő és felháborító volt, és úgy éreztem, a helyzetet már nem lehet és nem érdemes kezelni, bármennyire tarthatatlan a helyzet. Nincs értelme, hisz már annyiféle kísérlet volt a változásra, változtatásra.

Egy „utolsó esélyt” adva azonban elővettem a témát a beszélgetésben. A beszélgetés végére viszont – ami nem volt több egy óránál – egy olyan megoldást találtam, melyet alkalmazva azóta is problémamentesen tudom kezelni az addig oly nehéz és igen megterhelő helyzetet. Sikerül a könnyedséget és a pozitív működést megvalósítanom. Úgyhogy most egy csendes hegyi tavon ring a csónakom, és süt a nap. Mindezt a brief coachingnak, és természetesen nem utolsó sorban brief coachomnak, Paizs Dórának köszönhetem.

Mindig rácsodálkozom ennek a módszernek az egyszerű nagyszerűségére. Azt a bonyolultságot, melyet sokszor mi magunk viszünk az életünkbe, egy-egy briefcoaching beszélgetéssel nagyon hatékonyan, és hosszú távra egyszerűvé lehet változtatni. Óriási ereje van, szétszórt energiáinkat hamar összetereli a jó mederbe. Ráadásul úgy, hogy a saját megoldásunkat kapjuk így teljesen tudunk vele azonosulni, és sokáig képesek vagyunk fenntartani az eredményeket.”

Lövei Valéria, HR és vállalatirányítási igazgató, 3 gyermek édesanyja

 
 
 
 
EMAIL