2015 legnépszerűbb írásai az Anyacsavaron

20151. 2015 év elején a HellóAnyuban indítottam egy ingyenes női beszélgető kört, ahová bárki eljöhet gyerekkel is tapasztalatot cserélni, inspirálódni, más anyákkal ismerkedni, működő jó gyakorlatokat tanulni. Az egyik első Anyacsavar Klub témája a régi, otthonról hozott szerepminták megkérdőjelezése és az új családi szokások kialakítása volt nem kevés gondolatébresztő tanulsággal.

2. Flóra története az anyává válást követő hullámhegyekről és völgyekről nagy kedvencetek volt. Az Anyacsavar 2015-ben meghirdetett Női sorsok, női mesék  pályázatára érkezett, amelynek célja a kisgyerekes nők inspiráló, támogató célú tapasztalat megosztása.

3. Rengetegen olvastátok, milyen élmény volt az otthonszülés számomra, összevetve a korábbi traumatikus emlékű kórházi szülésemmel a „baba- és mamabarát” budapesti szülészeten.

4. Sokakat megérintett a gyermekágyi 6 hetünk esszenciája arról, amit terveztünk, amire nem számítottunk, és kénytelenek voltunk újratervezni, és arról, ami bevált, és egyfajta tanulság volt saját magam számára is. Meg talán Nektek

5. Fontos, és egyre több nőt érintő témának bizonyult az anyaként egyedül helytállás. A témában szervezett Anyacsavar Klubon rengeteg ötlet, és tapasztalat-megosztás hangzott el. A résztvevők mindegyike gyakran találja magát teljesen egyedül a gyereknevelés és a háztartás összes feladatával és felelősségével, noha teljesen eltérő okokból. Ezek esszenciáját két bejegyzésben foglaltam össze, amelyeket itt és itt olvashatsz el.

Inspirálódj belőlük Te is!

Boldog új évet!

paizsdora_anyacsavar_alairas-300x112

 

 

 

EMAIL